Op stap

Barcelona

een van de oudste steden van Spanje, is écht de moeite waard. Deze stad heeft werkelijk van alles te bieden en is natuurlijk, zo weet een beetje voetbalfan, de thuisstad van FC Barcelona. Een bezoek aan Camp Nou, het bekende voetbalstadion in de wijk La Maternitat i Sant Ramon in Barcelona, is een must. Barcelona ligt met de auto op 80 Km afstand van Casarulin, een klein uurtje rijden. Met de trein (vanaf Blanes) is Barcelona binnen 75 min. te bereiken
Op stap

Girona

misschien wel net zo mooi als Barcelona. Of u nu een Game of Thrones fan bent, of niet. De stad heet ook wel “Ciudad de los Cuatro Ríos” (Stad van de vier rivieren), en heeft een historisch centrum dat hoofdzakelijk bestaat uit middeleeuwse gebouwen met sporen uit de Romeinse, Arabische en Joodse tijd.
Op stap

Waterworld

is al vanaf 1985 een begrip in Lloret de Mar en mag niet ontbreken als u een bezoek brengt aan Casarulin. Voor iedereen een leuke ervaring, zeker voor gezinnen met jonge kinderen. Het waterpark heeft voor ieder wat wils. U moet natuurlijk wel van water houden. Waterworld is vanaf Casarulin lopend te bereiken (scheelt weer parkeerkosten). Naast het zwemvermaak en allerlei glijbanen kunt u er ook heerlijk zonnen.
Op stap

Vall de Nuria (zomer)

Even weg van alle drukte? Dan biedt Val de Nuria u de gelegenheid om de Spaanse natuur op te snuiven. Vall de Núria is een dal op 2000 meter hoogte, omgeven door prachtige bergtoppen tot bijna 3000 meter hoogte. Het is onderdeel van het veel grotere Reserva Nacional de Freser i Setcasses op de grens met Frankrijk. Vroeger was het vooral een bedevaartsoord voor pelgrims naar het aldaar gelegen ‘Santuari de Núria’. Nu is Val de Nuria met diverse wandelpaden in de directe omgeving van het kleine stuwmeer een ideale plek voor korte en vrij makkelijke wandelingen die leiden door dichte bossen en naar punten met prachtige vergezichten, maar ook naar plekken met traditie en historie. Om Vall de Nuria te bereiken dient u het laatste stuk vanaf Ribes de trein te nemen (dit omdat hier geen weg loopt). Het is zeker een leuke belevenis! In Spanje skiën? Ja, dit kan ook makkelijk vanuit Casa Rulin. ’s Ochtends op de latten en ’s middags flaneren over de boulevard van Lloret. In de winter is Vall de Núria omgetoverd tot een skioord voor jong en oud. Op 2500 meter kan hier in de winter een flink pak sneeuw liggen. Val de Nuria is te bereiken is vanaf Ribes met de trein!
Op stap